Divertisment

Sărbătoare cu gust de lubeniță la Gottlob

• Bookmarks: 5


În comuna timișeană Gottlob se pregătește o sărbătoare cu gust de lubeniță.

Este vorba de o nouă ediție a Festivalului Lubeniței, care va avea loc în acest an în perioada 14 – 15 august.

„Gottlob este comuna timișeană renumită vara pentru culturile sale de lubeniță. Faimos dincolo de granițele județului, fructul roșu și zemos, este sărbătorit anual în cadrul unui festival în care vizitatorii au parte nu doar de degustări răcoroase, ci de un adevărat regal: spectacole de muzică și dans, întreceri sportive, expoziții și momente culinare sunt pregătite de organizatorii evenimentului – Primăria Comunei Gottlob alături de producători locali. În acest an, festivalul se va derula în zilele de 14 și 15 august și va coincide cu sărbătoarea a 250 de ani de atestare documentară a localității”, transmit organizatorii.

Unul dintre momentele cele mai apreciate ale festivalului va fi Parada majoretelor, desfășurată în cadrul evenimentului. Și dacă în această vară canicula a redus numărul lubenițelor, acestea fiind mai puține ca în alți ani, organizatorii promit două zile de distracție acompaniate din plin de limonadă de lubeniță.

Invitatul special al ediției din acest an al Festivalului Lubeniței va fi cântăreața Elena Gheorghe. Cei care vor ajunge la eveniment pot verifica și programul filmelor care rulează la Cinema Gottlob, singurul cinematograf rural din România. 

5 recommended
comments icon0 comments
0 notes
90 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată.