Administratie

Scandal pe tema agendei culturale a Timișoarei pe anul 2022. Proiectul nu a fost aprobat

• Bookmarks: 6


Agenda culturală a Timișoarei pe anul 2022 nu a fost aprobată, marți seara, în ședința consiliului local. Asta după ce proiectul de hotărâre nu a adunat voturile necesare. De altfel, liberalii au anunțat în timpul plenului că nu vor vota agenda pe motiv că lipsesc evenimente importante, precum JazzTM, Bega Bulevard, Festivalul de Operă și Operetă sau Timfloralis.

În aceste condiții, au urmat o serie de atacuri pe Facebook pe marginea acestui subiect. Astfel, Dominic Fritz, primarul Timișoarei, i-a acuzat pe consilierii locali PNL că au sabotat cultura.

Zi tristă pentru Timișoara, pentru cultura și tradițiile noastre. PNL sabotează cultura timișoreană. În fiecare an, Casa de Cultură propune Consiliului Local aprobarea evenimentelor pe care urmează să le organizeze cu finanțare de la bugetul local, sub denumirea Agenda Culturală a Municipiului Timișoara. Liberalii din Consiliul Local Timișoara au refuzat, fără niciun argument valid, să aprobe această Agendă Culturală a Casei de Cultură a Municipiului. Gestul lor iresponsabil, făcut strict din considerente politice, pune în pericol evenimente de tradiție pentru orașul nostru, printre care: Ruga Timișoarei, Festivalul Inimilor, Ziua Timișoarei (unde ar fi trebuit să concerteze draga noastră formație Phoenix), evenimentele de comemorare a martirilor Revoluției din 1989 sau spectacolul de Revelion”, a afirmat Dominic Fritz.

De asemenea, Ruben Lațcău, viceprimarul USR al Timișoarei, a precizat că „în anul în care ne pregătim să fim Capitală Culturală Europeană, viceprimarul PNL, plătit de timișoreni și votat de consiliu ca să lucreze pentru binele orașului, blochează agenda și programul cultural. Casa de Cultură a întocmit această agendă și ne-a prezentat-o, așa cum face în fiecare an și pe care cei din PNL au votat-o în fiecare an. Într-un efort de a sabota administrația actuală, ei sabotează finanțarea pentru evenimente apropiate de inimile cetățenilor: Ziua Timișoarei, activitățile Ansamblului Timiș, Festivalul Inimilor și multe altele”.

Pe de altă parte, Cosmin Tabără, viceprimarul PNL al Timișoarei, a explicat că agenda culturală nu a fost votată pentru că proiectul nu a fost discutat înainte.

Consilierii locali PNL nu au votat împotrivă, ci au decis să nu își exprime dreptul la vot până când agenda culturală nu va fi analizată. Stimați colegi ai USR, votul “contra” de azi este un nou îndemn la dialog și o impulsionare să faceți management, nu acuze. Acuzând, un fost primar și-a pierdut mandatul! Găsiți soluții și vorbe bune, nu vinovați. Vinovăția e managementul defectuos de a susține proiectul și de a-l dezbate cu consilierii locali, care să-l voteze în cunoștință de cauză, și nu orbește! Proiectul nu a strâns nici voturile tuturor consilieri din USR, asta nu s-a văzut?”, a precizat Cosmin Tabără.

Totodată, Dan Diaconu, consilier local PNL, a afirmat că „PNL blochează cultura, spune domnul primar. Las aici câteva evenimente în care s-au investit ani mulți de muncă și resurse financiare semnificative. Propunerea dumneavoastră, domnule primar, de agendă culturală șterge cu buretele toți acești ani și face Timișoara mult mai săracă. Pentru că în locul acestor evenimente de care se bucurau zeci de mii de timișoreni, și nu numai, ați pus nimic. Iar nimicul costă 6 milioane de lei. Nu se mai organizează: Festivalul de Opera și Operetă în aer liber (Parcul Rozelor), ajuns la cea de a 17-a editie; Bega Bulevard, ajuns la cea de a 15-a ediție; JazzTM, ajuns la cea de a 10-a ediție; Timfloralis, ajuns la cea de a 8-a ediție”.

6 recommended
comments icon0 comments
0 notes
66 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată.