Social

Școlile din Timiș duc lipsă de cadre medicale

• Bookmarks: 5


Școlile din județul Timiș se confruntă cu un deficit foarte mare de personal medical, care în ultima perioadă a lucrat alături de Direcția de Sănătate Publică.

Șeful Inspectoratului Școlar Timiș, Marin Popescu, spune că există 85 de persoane angajate în Timișoara și Lugoj, în vreme ce în mediul urban mic și în cel rural nu există personal de specialitate.

Șeful IȘJ a explicat că pentru controlul epidemiologic şcolar s-au făcut eforturi încă de la începutul anului şcolar, de a aduce medici, asistente şi specialişti în zona educaţiei, dar nu s-a reuşit. Acum, IŞJ Timiş împreună cu DSP va încerca să identifice persoane din unităţile de învăţământ care ar putea face triajul, apelând la profesorii de biologie sau de sport.

“Triajul epidemiologic începe în familie, unde părinţii ar trebui să fie conştienţi că dacă copilul are simptome nu-l trimit la şcoală, dar sunt şi situaţii în care copiii sunt asimptomatici şi reacţionează în unitatea de învăţământ. În zona rurală sau urban mică, unde nu avem cadre medicale, reacţia profesorilor trebuie să fie promptă şi eficientă, să observe. Profesorii şi directorii unităţilor de învăţământ vor discuta cu personalul didactic care predă la clasă dacă sunt astfel de cazuri, pentru a lua legătura cu familia, pentru ca elevii să meargă acasă sau la medicul de familie”, a explicat Marin Popescu.

În plus, Marin Popescu a precizat că, în acest moment, la nivelul judeţului nu există personal care să testeze, prin teste antigen, elevii sau cadrele didactice care au simptome de COVID-19 la nivelul unităţii de învăţământ.

Sursa: radiotimisoara.ro

5 recommended
comments icon0 comments
0 notes
86 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *