Colegiul Tehnic „Henri Coandă” Timișoara a fost amendat cu trei mii de lei și cantina a fost închisă temporar. În urma controalelor făcute de inspectorii de la Protecția Consumatorului, aceștia au constat mai multe nereguli:
„Abateri constatate:
– agregate frig neigenizate cu depuneri masive de praf și cu urme de mucegai.
– Nu se monitorizează temperatura complet la spatiile frig din dotare.
– peretele exterior vitrat prezenta in partea de jos exfoliere de zugrăveală, iar tocaria din fier cornier nu a mai fost igienizata prezentând pe porțiuni extinse rugina iar unele geamuri erau sparte ciobite și neinlocuite.
– in interiorul sălii de mese și al spațiului de depozitare al materiei prime de origine animală au fost identificate amplasate 3 capcane de rozătoare in una fiind 2 rozătoare moarte și în altă fiind identificate insecte și gândaci de bucătărie.
– Preparatele calde au identificate păstrate la temperaturi intre 20,8 și 40, 3 nefiind astfel păstrate la temperatura prescrisă legislativ de 60 grade.
– într-un spațiu frig era depozitata brânză Metro chef la temperatura de -2,2 grade deoarece congelatorului ii lipsea ușița.
– în lista meniu nu erau efectuate calculul declarației nutritionale
– Spălătoria utilizată salarea fetelor de masa și protecțiile de scaun era amenajata într-o clădire total improprie, cu grad avansat de degradare, pereții fiind cu tencuiala căzută și crăpături.”, au transmis reprezentanții instituției de control.