Desfășurat pe parcursul a două zile, atelierul a reunit studenți din toți anii de studiu, într-un cadru creativ, colaborativ și relaxat. Participanții au experimentat metode naturale de vopsire a ouălor, utilizând pigmenți obținuți din ingrediente precum ceapa roșie, varza roșie, sfecla sau turmericul, învățând în același timp despre igienă, trasabilitate și siguranță alimentară – componente esențiale în industria alimentară modernă.
„A fost o activitate care a reconectat studenții cu valorile culturale autentice, dar și cu ideea că tradiția poate fi păstrată și reinterpretată într-un cadru universitar, în spiritul responsabilității alimentare și al creativității”, a declarat s.l. dr. ing. Delia Dumbravă, coordonatorul atelierului.
„A fost o atmosferă de sărbătoare și colaborare. Ne-am bucurat de implicare din partea colegilor, iar activitatea a creat legături între generații și a stimulat apartenența la comunitatea FIA”,
a adăugat Delia Gligor, studentă în anul III CEPA și coordonator al echipei de studenți din Clubul FOODSAFETY.
Atelierul de vopsit ouă face parte din strategia Facultății de Inginerie Alimentară din Timișoara de a dezvolta competențe transversale în rândul studenților, oferindu-le contexte reale și relevante de învățare prin implicare directă, colaborare și apartenență la valorile autentice ale comunității.