Social

Societatea Timișoara îl susține pe judecătorul clujean, Cristian Dănileț la Curtea Constituțională a României

• Bookmarks: 3


Societatea Timișoara se numără printre organizațiile care îl susțin pe Cristian Dănileț pentru o numire la Curtea Constituțională.

Șase organizații civice au semnat o scrisoare deschisă prin care au exprimat susținere pentru numirea lui Cristi Dănileț în CCR.

„Organizațiile semnatare susțin numirea judecătorului Cristi Danileț la Curtea Constituțională pentru meritele sale învederate de magistrat competent și corect, precum și pentru pozițiile sale pro-europene în privința reformării justiției în România.

Activitatea sa pasionată de educație juridică a tinerilor prin traininguri ținute la zeci de școli din România este admirabilă. Judecătorului Danileț și echipei sale de la VedemJust i se datorează includerea educației juridice în programa școlară.

Hărțuirea și suspendarea sa din magistratură confirmă poziția sa reformistă, temerară, care generează opoziție în rândurile curentului retrograd.  

Curtea Constituțională a pierdut din credibilitatea necesară celui mai înalt for constituțional prin recompensarea cu locuri în CCR a unor foști membri de partid, precum și prin compromisurile politice ale unor decizii.

Numirea judecătorului independent Danileț, neimplicat în politică, ar putea fi un semnal de schimbare a opticii clasei politice și de restituire a misiunii originare a Curții Constituționale de garant al Constituției României.

Freedom House România

Societatea Timișoara

Grupul pentru Dialog Social

Centrul European pentru Educație și Cercetare Juridică

Fundația Progress

Inițiativa România

sursa foto: Societatea Timișoara

3 recommended
comments icon0 comments
0 notes
48 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată.