Eveniment

Șoferi de camioane amendați pentru că transportau lemn ilegal, pe drumuri din Banat

• Bookmarks: 5


Doi șoferi de camion s-au ales cu amenzi usturătoare după ce au fost prinși de polițiști în timp ce transportau lemn în mod ilegal.

Potrivit IPJ Caraș-Severin, vineri, oamenii legii au oprit pentru control pe DN 58, în localitatea Soceni, o autoutilitară încărcată cu lemne, condusă de un bărbat din Băuțar, care se deplasa spre Caransebeș.

La control s-a stabilit că transportatorul profesionist nu a respectat obligația de a avea receptorul GPS activ, pe toată perioada transportului până la destinație. Așadar, șoferul a fost amendat cu 2.000 lei.

Mai mult, tot vineri, polițiștii au oprit pentru control, în localitatea Soceni, o altă autoutilitară încărcată cu lemne,  condusă de un bărbat din județul Hunedoara. În urma verificărilor, s-a stabilit că transportatorul nu a pornit transportul în aplicația SUMAL 2.0 Avize de la locul de emitere a avizului de însoțire, prin apăsarea butonului «START TRANSPORT», operație evidențiată în aplicația SUMAL 2.0 Avize. Prin urmare, transportatorul a fosta amendat cu 10.000 de lei.

De asemenea, s-a dispus confiscarea a 30,67 de metri cubi de material lemnos de diferite esențe, în valoare de aproximativ 17.000 de lei, care au fost predați în custodie reprezentanților Ocolului Silvic. Polițiștii cărășeni continuă acțiunile pentru prevenirea și combaterea delictelor silvice”, a informat IPJ Caraș-Severin.

5 recommended
comments icon0 comments
0 notes
49 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *