Administratie

Șoferii care circulă pe drumurile din vestul țării, luați la întrebări

• Bookmarks: 7


Șoferii care vor circula miercuri, 21 septembrie, pe mai multe drumuri din zona de vest a țării vor fi luați la întrebări.

Potrivit Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Timișoara, între orele 08.00 – 12.00 și 14.00 și 18.00, pe șoselele naționale din România se vor desfășura anchetele de circulație origine – destinație.

Vor fi echipaje mixte CNAIR – Poliția Română (recenzori și agenți de circulație) care vor invita conducătorii de vehicule pe o bandă de rezervă și le vor adresa un set de întrebări, care vor consta în: originea plecării în cursă (ex.: Timișoara, Reșița); destinația cursei (ex.: Suceava, București); scopul călătoriei (ex.: turistic, acasă, loc de muncă, alte scopuri); pentru vehicule de transport marfă: felul mărfii; pentru vehicule de pasageri: numărul de pasageri”, au transmis reprezentanții instituției.

În ceea ce privește zona de vest a țării, vor exista posturi special amenajate pe varianta de ocolire Timișoara, pe DN 58A, între Lugoj și V.V. Delamarina, jud. Timiș, și pe DN 57B – Petnic, jud. Caraș-Severin. Recenzorii vor fi amplasați pe ambele sensuri de mers în punctele menționate.

Nu vor fi înregistrate datele referitoare la numărul de înmatriculare al vehiculului, numele conducătorului auto sau alte date de identificare. Acest studiu coordonat prin Centrul de Studii Tehnice Rutiere și Informatică constituie baza de date statistice pentru determinarea curenților de trafic în scopul orientării investițiilor, alocarea bugetelor și ajustarea strategiilor de dezvoltare. Fiind vorba despre acțiuni de interes public, rugăm conducătorii auto să colaboreze cu anchetatorii astfel încât această acțiune să se desfășoare într-un timp cât mai redus”, a informat DRDP Timișoara.

Următoarele studii de circulație se vor desfășura sub aceeași formă în zilele de 28 septembrie, 12 octombrie și 26 octombrie, între aceleași ore.

7 recommended
comments icon0 comments
0 notes
140 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *