Administratie

Spațiul public din Timișoara devine mai accesibil pentru persoanele cu dizabilități

• Bookmarks: 3


Spațiul public din Timișoara va deveni mai accesibil pentru persoanele cu dizabilități, în viitorul apropiat.

În ultima ședință a Consiliului Local Timișoara, la rectificarea bugetară a fost aprobată o sumă de bani cu scopul punerii în practică a unor măsuri în acest sens.

La rectificarea bugetară de anul acesta a fost aprobată o suma specială pentru implementarea unui proiect de accesibilizare destinat grupurilor vulnerabile în spațiul public al Timișoarei. O inițiativă extraordinară pentru orașul nostru preluată de la Simona Smultea de la Asociația Ceva de Spus și o voi susține în Consiliul Local al Municipiului Timișoara și a o transforma în fapte pentru că este obligatoriu ca toți cetățenii au dreptul să se deplaseze independent și în siguranță în Timișoara. Timișoara trebuie să treacă cât mai rapid de la teorie la practică”, a afirmat Cosmin Tabără, viceprimarul PNL al Timișoarei.

Cosmin Tabără recunoaște că Timișoara nu se poate lăuda că stă prea bine în ceea ce privește accesibilizarea și a enumerat cele mai mari minusuri existente, care ar putea fi îmbunătățite.

În ceea ce privește accesul persoanelor cu dizabilități în clădirea Primăriei Municipiului Timișoara, și aceasta are lipsuri. Se simte nevoia de a asigura accesul în cadrul primăriei pentru persoanele cu diferite deficiențe (rampă de acces semnalizată corespunzător, asigurarea că există o ușă de intrare prin care se poate trece în scaun rulant, signalistică tactilă, signalistică acustică). Trebuie informați și angajații de la pază de reglementările de acces pentru persoanele cu deficiențe și eventual, asigurarea unei persoane suport care să însoțească sau să îndrume persoanele cu deficiențe. Mijloacele de transport în comun: difuzarea de mesaje sonore care să anunțe stația următoare. Momentan, în mijloacele de transport în comun există mențiunea despre câinii ghizi, șoferii și controlorii permit accesul acestora, alături de stăpânii lor, în tramvaie, autobuze, troleibuze, Vaporetto. Trecerile de pietoni – asigurarea funcționalității dispozitivelor acustice pentru nevăzători sau implementarea unui alt sistem care să îi ajute să se orienteze la trecerile de pietoni semaforizate. Accesibilizarea instituțiilor publice, spitalelor și extinderea sistemului de ghidaj acustic și în alte zone ale orașului”, a declarat viceprimarul Timișoarei.

3 recommended
comments icon0 comments
0 notes
34 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *