Sanatate

Spitalul Județean de Urgență din Arad nu mai are locuri. Așteaptă sprijin de la alte spitale din județ

• Bookmarks: 4


Spitalul Clinic Județean de Urgență din Arad nu mai are locuri. Toate paturile alocate pentru Covid – 19 sunt ocupate, iar alte zeci de pacienți așteaptă un loc în Unitatea Primire Urgențe.

Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad are alocate 330 de paturi pe secții special amenajate în circuit COVID 19 (dintre care 37 sunt de terapie intensivă), precum și paturi în saloane cu circuite separate, pe fiecare secție de specialitate precum Obstetrică Ginecologie, Psihiatrie, Cardiologie, Neurologie.

“Suntem în situația în care toate paturile alocate pentru Covid-19 sunt ocupate, iar alte zeci de pacienți așteaptă un loc în Unitatea Primire Urgențe. De la începutul acestui val am depus eforturi susținute pentru a asigura paturi necesare. Împreună cu medicii am găsit soluții și am deschis pe rând, secție după secție, până am ajuns la 330 de paturi. Săptămâna trecută s-a lucrat la foc continuu pentru a putea reloca Secția Clinică Terapie Intensivă II, obținând astfel, încă zece paturi pentru pacienții pozitivi. Totuși aceste paturi au devenit, de pe o zi pe alta, neîncăpătoare deoarece zilnic în Unitatea Primire Urgențe Arad se prezintă în jur de 40-50 de cetățeni pozitivi, marea majoritate necesitând internare. Am solicitat Direcției de Sănătate Publică Arad deschiderea sau suplimentarea de paturi și în spitalele orășenești din județ precum Sebiș sau Ineu. Aseară, Spitalul Orășenesc Sebiș a alocat zece paturi pentru pacienții COVID-19 însă, dacă numărul prezentărilor în urgențe rămâne la câteva zeci, nici acestea nu vor fi suficiente. Mai avem secții unde sunt internați pacienți cu alte afecțiuni medicale, însă nu le putem introduce pe toate în circuit COVID deoarece, în paralel cu pacienții diagnosticați cu COVID-19, medicii spitalului tratează pacienți din întreg județul cu alte afecțiuni medicale sau pacienți care necesită, în regim de urgență, intervenții chirurgicale sau ortopedice. Internarea pacienților cu SARS CoV-2 și în alte spitale din județ ar fi de un real folos pentru Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad pentru că astfel putem păstra un număr suficient de paturi pentru cetățenii care se prezintă și cu alte probleme de sănătate”, a precizat ec. Florina Ionescu, manager interimar SCJU Arad.

4 recommended
comments icon0 comments
0 notes
12 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *