Sanatate

Stoc de medicamente suplimentat pentru tratarea COVID-19, la spitalul „Victor Babeș” din Timișoara

• Bookmarks: 2


Spitalul „Victor Babeș” din Timișoara ar urma să primească marți doze suplimentare de Remdesivir, un medicament necesar bolnavilor internați cu COVID-19.

200 de flacoane de Remdesivir ar urma să ajungă marți, la spitalul „Victor Babeș” din Timișoara.

Ministerul Sănătății a anunțat că, azi, 24.160 de flacoane de Remdesivir vor fi distribuite unităților sanitare cu paturi care au solicitat acest medicament pentru tratarea pacienților cu forme medii de boală.

Pentru acest medicament, în perioada imediat următoare, Ministerul Sănătății va încheia un contract cu firma producătoare pentru încă 139.296 de flacoane care vor fi livrate, în tranșe, până în prima jumătate a lunii decembrie 2021.

Și Tocilizumab a fost adus recent în România: 2.000 flacoane de 400 mg si 6.434 de flacoane de 80 de mg.

Direcțiile de sănătate publică județene și a municipiului București alocă medicamentul către spitalele din zona lor de responsabilitate, care tratează pacienți cu forme critice și severe, ventilați mecanic sau care necesită aport de oxigen.

România a cerut activarea Mecanismului de protecție civilă al UE pentru încă 12.700 de flacoane de Tocilizumab, după ce firma producătoare, care are încheiat un acord cadru și un contract subsecvent cu Ministerul Sănătății, a anunțat că se află în imposibilitatea de a livra medicamentul până la finalul anului având în vedere situația de stock-out a produsului la nivel global.

2 recommended
comments icon0 comments
0 notes
4 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *