Sanatate

Sute de doze de tratament anti-COVID19, cu anticorpi, au ajuns la spitalul „Victor Babeș” din Timișoara

• Bookmarks: 10


Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Dr. Victor Babeș Timișoara a primit de la Ministerul Sănătății câteva sute de doze de tratament cu anticorpi monoclonali pentru bolnavii de COVID19. Tratamentul cu anticorpi monoclonali a fost avizat de Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) la începutul lunii octombrie 2021.

Potrivit managerului unității medicale din Timișoara, dr. Cristian Oancea, anticorpii monoclonali reprezintă una dintre cele mai recente „arme” care ajută bolnavii în lupta împotriva COVID 19.

„Există o categorie de persoane vaccinate care au o imunitate scazută, persoane care au diferite comorbidități, și vorbim, de exemplu, de fibroze pulmonare, insuficienta cardiaca, apoi pacienti varstnici, persoane obeze sau cu diabet si persoane care au diferite neoplazii, bolnavi hemato-oncologici, la care serurile anti-COVID 19 au un grad de eficienta redus. Indeosebi acestora, dar si altor pacienti cu forme moderate li se recomanda tratamentul cu anticorpi monoclonali.”, a declarat managerul de la V. Babeș.

Terapia are, însă, efect dacă anticorpii monoclonali sunt administrați într-o fereastră de până la 7 zile de la debutul simptomelor. Tratamentul e simplu. Presupune aplicarea unei perfuzii cu o durată de cel mult două ore. În prealabil este necesară o evaluare a pacientului.

10 recommended
comments icon0 comments
0 notes
77 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată.