Social

Tabere mobile din Timiș au fost trimise la refugiații de la graniță cu Ucraina

• Bookmarks: 4


Taberele mobile din Timiș vor fi trimise la granită cu Ucraina, acolo unde au fost stabilite centre pentru refugiați.

Până la acest moment, pompierii din opt județe aflate în apropiere de granița cu Ucraina și Republica Moldova au intrat în alertă pentru a oferi asistență refugiaților.

Lor li se vor mai adăuga încă 200 de salvatori, din Caraș-Severin, Arad, Timiș, Hunedoara, Argeș, Siviu, Prahova, Brașov, Giurgiu, Teleorman, Olt, Dolj, Gorj, Mehedinți și Alba.

„Pentru acoperirea eficientă a misiunilor din teren generate de dinamica fluxului de cetățeni sosiți în Romania din zona de conflict, inspectorul general al IGSU, general-locotenent Dan-Paul Iamandi, a dispus trimiterea taberelor mobile aflate în rezerva operativă a 15 inspectorate județene pentru situații de urgență, în sprijinul resurselor deja existente în zonele de graniță”, susțin reprezentanții ISU Banat.

Echipajele IGSU vor asigura suportul necesar pentru buna gestionare a acestei situații, prin punerea la dispoziție a întregului personal și a mijloacelor tehnice necesare, conform competențelor, ori de câte ori va fi necesar.

„Completul poate asigura condiții de cazare și hrănire pentru 201 persoane, fiecare tabără fiind prevăzută cu corturi, paturi pliante, sisteme de climatizare și de iluminat, saci de dormit, europubele și plase pentru asigurarea/ dirijarea circuitului persoanelor, precum și o bucătărie rulantă. IGSU are în dotare 39 tabere mobile pentru sinistrați, cu o capacitate de 201 locuri/tabără. La nevoie acestea pot fi dislocate din alte județe către zonele care necesită suplimentarea unor astfel de unități”, spun reprezentanții ISU Banat.

4 recommended
comments icon0 comments
0 notes
35 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată.