Social

Taxiul persoanelor cu dizabilități. Serviciul pus la dispoziție de Societatea de Transport Public Timișoara

• Bookmarks: 1


Timișoara are parte de transport public în sistem de taxi, pentru persoanele cu dizabilități fizice. Inaugurat în 2019, serviciul beneficiază de 4 vehicule speciale, puse gratuit la dispoziția celor care nu se pot deplasa.

Accesul la vehicule se face în baza unui simplu apel telefonic la numărul TelVerde 0800.410.415 sau printr-o solicitare prin email, la adresa: transport.special@stpt.ro. Deplasările se realizează numai în zona urbană a Municipiului Timișoara.

Serviciul de transport al persoanelor cu dizabilități locomotorii este la dispoziția utilizatorilor în drept, în intervalul orar 8:00 – 20:00, de luni până duminică.

Așadar, orice persoană aflată în imposibilitatea de deplasare fără ajutorul unui cărucior, al unor cârje sau al unui cadru special adaptat, fapt dovedit prin documente medicale sau alte înscrisuri oficiale, indiferent de gradul de încadrare, are dreptul să apeleze la serviciul STPT.

Vehiculele de trasport special au rampă de acces pentru scaunul cu rotile și banchetă pentru însoțitori. Conform regulamentului, este permis un singur însoțitor.

Important de menționat, serviciul de transport al persoanelor cu dizabilități locomotorii este disponibil numai celor care se înregistrează în baza de date cu utilizatori în drept administrată de STPT. Înregistrarea beneficiarilor se face pe baza listei transmise în format electronic de către Direcția de Asistență Socială din cadrul Primăriei Municipiului Timişoara.

Întregul regulament de transport special îl poți consulta AICI.

comments icon0 comments
0 notes
89 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *