Cultura

Timișoara n-o fi arătând a Capitală Culturală, dar măcar miroase a grătare!

• Bookmarks: 6


Centrul Timișoarei „sfârâie” din nou, de această dată cu ocazia Zilelor Culturii Maghiare, eveniment organizat de astăzi, 22 septembrie, până sâmbătă, 24 septembrie. Piața Huniade și parcarea din zona centrală au fost închise pentru corturile cu mâncare, lucru care îi face pe mulți să afirme că orașul n-o fi arătând a Capitală Culturală, dar măcar miroase bine!

Disputele dintre instituțiile publice din Timișoara și Timiș, care ar trebui să coordoneze activitățile premergătoare anului 2023, când orașul este Capitală Europeană a Culturii, au ținut și țin orașul în loc, din acest punct de vedere.

Ce nu stă în loc este însă fumul! Fumul pe care-l fac grătarele din centrul Timișoarei, la fiecare eveniment organizat în zonă. De această dată sunt Zilele Culturii Maghiare, care au închis parcarea de la Modex pentru zecile de comercianți care vând mâncare. Asta i-a făcut pe mulți dintre timișorenii care au traversat zona să afirme că orașul n-o fi arătând a Capitală Culturală, dar măcar miroase bine.

Între timp, Consiliul Județean Timiș a solicitat Ministerului Culturii transferul primei tranșe de bani care ar asigura cheltuielile de pregătire a anului în care Timișoara va fi Capitală Europeană a Culturii.

„Toate investițiile sunt destinate timișorenilor și vizitatorilor care vor alege municipiul Timișoara ca destinație turistică în 2023. Vom crea o infrastructură culturală de care comunitatea se va bucura mulți ani de acum încolo. Întreg județul va avea de câștigat în urma faptului că Timișoara va deține titlul de Capitală Europeană a Culturii, însă banii pentru investiții și proiecte culturale primiți de la Minister vor merge, în integralitate, către Timișoara”, spune președintele CJT Alin Nica.

Fumul de la ciorbiță și grătar face parte din scenariu.

6 recommended
comments icon0 comments
0 notes
176 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *