Administratie

Timișoara, singurul oraș din România cu ghișeu unic dedicat serviciilor de renovare a locuințelor

• Bookmarks: 4


Timișoara este singurul oraș din România care are un ghișeu unic pentru reabilitare energetică.

 

Acesta a fost realizat în cadrul proiectului „PadovaFIT Expanded” – „ExpandingPadovaFIT! Home Solutions”, care va fi diseminat ca exemplu de bună practică la un eveniment național care va avea loc la București, în data de 4 aprilie.

Prin implementarea proiectului, Timișoara a devenit singurul oraș din România care a dezvoltat un ghișeu unic (One-Stop-Shop – OSS) dedicat serviciilor de renovare a locuințelor. Acest ghișeu unic oferă informații, îndrumare și consiliere celor interesați de renovarea locuințelor și de îmbunătățirea eficienței energetice a clădirilor rezidențiale. De asemenea, acționează ca un hub informațional, conectând diversele categorii socio-profesionale implicate în procesul de renovare și reabilitare energetică: proprietari, finanțatori, furnizori de servicii, constructori, instituții publice etc”, a informat Primăria Timișoara.

Ghișeul unic poate fi accesat pe site-ul Primăriei Timișoara, unde sunt oferite informații cu privire la toate etapele care trebuie parcurse în cadrul procesului de reabilitare energetică. Informațiile sunt structurate pe categorii de situații întâlnite în practică și pe categorii de beneficiari și persoane interesate. Secțiunea acoperă o gamă foarte largă de resurse, de la legislație la documente necesare, instituții implicate, modalități de finanțare etc.

De asemenea, conceptul OSS a fost integrat și ca parte a aparatului administrației publice locale, fiind gândit ca o componentă a Serviciului Informare și Consiliere Cetățeni – Direcția Relații Comunitare. Astfel, unul din ghișeele care funcționează la camera 12 îndeplinește și atribuții de informare și consiliere pe această tematică”, a transmis Primăria Timișoara.

Până în prezent, ghișeul virtual a înregistrat aproape 1.500 de vizitatori unici, dintr-un total de peste 2.200 de accesări.

4 recommended
comments icon0 comments
0 notes
74 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *