Sanatate

Timișul a primit peste 100.000 de doze de vaccin anti-Covid

• Bookmarks: 6


Județul Timiș a primit un vaccin anti-Covid.

Potrivit Direcției de Sănătate Publică Timiș, Ministerul Sănătății a distribuit o primă tranșă de vaccin Comirnaty Omicron BA 4-5, care este produs de compania Pfizer BioNTech.

În total, în Timiș au ajuns 100.800 doze, iar serul se poate solicita la medicul de familie începând cu data de 5 decembrie.

Vaccinul Comirnaty Omicron BA 4-5 se poate administra persoanelor peste 12 ani, care au efectuat deja o schemă completă de vaccinare împotriva COVID-19, la minim 3 luni de ultima doză. Recomandăm tuturor persoanelor aflate în grupele la risc pentru a dezvolta o formă gravă de COVID 19 sau cu complicații grave și decompensări ale patologiilor de bază, care au peste 12 ani, si au efectuat o schemă completă de vaccinare, să efectueze doza de rapel. Medicii de familie vor asigura informarea, programarea la vaccinare, administrarea vaccinului conform schemei de imunizare, monitorizarea și raportarea reacțiilor adverse”, a informat DSP Timiș.

Conform reprezentanților instituției, vaccinul este destinat doar pentru rapel, la persoanele care au efectuat deja o schemă completă de vaccinare cu vaccinuri împotriva Covid-19 anterioare și au trecut minim trei luni de la ultima doză.

6 recommended
comments icon0 comments
0 notes
72 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *