Turism

Timișul se prezintă la ExpoDubai2020! Este singurul din țară prezent la evenimentul internațional

• Bookmarks: 12


Reprezentanți ai Muzeului Național de Artă, Muzeului Național al Banatului, Centrului de Cultură și Artă, dar și ai altor medii din județ, prezintă Timișul la ExpoDubai2020. Județul mai este reprezentat și de Flight Festival, DJ, campionul de flair bartending Lucian Turcu și magicianul Lorenzo.

Timp de o săptămână, începând cu data de 3 martie 2022, Timișul va fi în atenția publicului internațional, la ExpoDubai. Consiliul Județean Timiș „a deplasat” o adevărată armată de la instituțiile subordonate și nu numai, care să prezinte județul.

„Sub egida Capitalei Europene a Culturii 2023, Muzeul Național de Artă Timișoara, Muzeul Național al Banatului și Centrul de Cultură și Artă Timiș, toate trei – instituții finanțate integral de Consiliul Județean Timiș, își vor uni forțele cu mediul universitar și mediul de afaceri pentru a convinge mii de vizitatori din întreaga lume să călătorească, să studieze sau să investească în Timiș.

Artistul conceptual Zoli Toth va susține două show-uri inedite de muzică electronică, în cadrul cărora teme tradiționale din Banat vor fi reinterpretate într-o maniera unică. Artistul a invitat alături de el cvartetul Cantabile, pe naistul Mădălin Luca și trupa de dans modern Matrix, multi laureata la concursurile naționale și internaționale de profil. Coregrafia este semnată de Irina Nedelcu. În timpul concertelor, cunoscutul pictor timișorean Sorin Scurtulescu va picta o lucrare de mari dimensiuni care se va întoarce în țară.

Săptămâna Timișului la Dubai va mai cuprinde și o zonă dedicată atmosferei electrizante a Flight Festival. DJ, video proiecții, lumini, campionul de flair bartending Lucian Turcu și magicianul Lorenzo vor face ca lumea să afle prin muzică, dans și distracție cât mai multe lucruri despre oamenii și locurile frumoase ale județului Timiș.”, se arată într-un comunicat de presă transmis de reprezentanții CJ Timiș.

12 recommended
comments icon0 comments
0 notes
64 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată.