Cultura

Un album înregistrat în Timișoara se regăsește printre cele mai bune discuri americane ale anului 2020

• Bookmarks: 9


„Transylvanian Folk Songs”, discul înregistrat de către pianistul american de origine română Lucian Ban alături de John Surman și Mat Maneri în 2018 la Sala Baroc a Muzeului de Artă din Timișoara se regăsește în clasamentele celor mai bune materiale discografice ale anului 2020 realizate de presa americană specializată în muzică jazz.

„Sunt foarte mândru că am pus umărul, alături de câțiva parteneri și prieteni, la realizarea acestui disc. «Transylvanian Folk Songs» este o reimaginare a colecțiilor de cântece înregistrate de Béla Bartók, aproximativ acum 100 de ani, în Banat și Transilvania, într-un moment similar acestor vremuri pandemice (gripa spaniolă) și este unul din rezultatele proiectului #RetracingBartok co-produs de Jazz Updates și Timișoara 2023 si curatoriat de pianistul newyorkez de origine română Lucian Ban împreună cu Jazz Updates“, a spus Alin Rotariu, unul din inițiatorii festivalului Simultan și coordonatorul platformei Jazz Updates.

Discul apărut la casa de discuri americană SunnySide Records a fost inclus în cadrul clasamentului anual realizat de revista New York City Jazz Record și ocupă poziția zecea în cadrul topului 2020 dedicat jazz-ului realizat de NPR (National Public Radio) de către celebul jurnalist Francis Davis, o figură proeminentă a acestui gen muzical de peste Ocean. Discul a fost înregistrat în luna noiembrie a anului 2018, în sala Baroc a Muzeului de Artă în cadrul unui eveniment ce a purtat numele de Retracing Bartok, care a inclus și o serie de alte acțiuni.

Sursa: Pressalert.ro

9 recommended
comments icon0 comments
0 notes
105 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *