Cultura

Un băiat de 15 ani a impresionat audiența și și-a adjudecat marele premiu al Festivalului ”Gelu Stan”

• Bookmarks: 3


Pentru o zi Timișoara a devenit epicentrul folclorului românesc. Șaisprezece tineri pasionați de folclor și tradiții au cucerit publicul timișorean, în ediția a IV-a a Festivalului – concurs ”Gelu Stan”.

Într-un spectacol de zile mari, unul dintre ei, însă, a reușit să își treacă în palmares cel mai important trofeu de interpretare folclorică. Eduard – Nicolae Motan și-a adjudecat marele premiu. Talentatul băiat are 15 ani și este din Arad.

Cântece din toate zonele folclorice ale țării și costume autentice purtate cu fală și respect au alcătuit tabloul unei seri de neuitat, pentru a celebra frumusețea tradițiilor.

Pe lângă publicul din Timișoara, în mediul online, peste 40.000 de spectatori au urmărit în direct spectacolul dedicat operei și personalității maestrului Gelu Stan.

Juriul a stabilit următorul clasament:

Marele Premiu – Eduard Nicolae Motan, 15 ani, Arad

Premiul I – Roberta Buzurin, 17 ani, Olt

Premiul II – Ana Dragu, 23 ani, Neamț

Premiul III – Constantina Cornelia Orleanu, 17 ani, Gorj

Premiul „Radio Timișoara, acordat cu sprijinul Asociației Culturale „Floarea Dorului” din Conop- Arad, președinte Ionel Șoimoșan i-a revenit lui Valentin Vădrariu, 22 ani, Caraș-Severin

Premiul „Tinereții” – Ștefania Larisa Varga, 22 ani, Bistrița Năsăud

Premiul Special – Dorin Rus, 25 ani, Bistrița Năsăud

Premiul Special – Alexandra Nicoleta Bălăreanu, 15 ani, Ilfov

Premiul Special – Cristiana Raluca Bercea, 18 ani, Gorj

Dansatorii Ansamblului Profesionist Banatul au prezentat un moment In memoriam Gelu Stan, precum și un tablou coregrafic în regia maeștrilor Brândușa și Nicolae Stănescu, care a primit aplauze la scenă deschisă din partea spectatorilor. În recital au fost îndrăgiții interpreți ai folclorului bănățean Elena Jurjescu, Vasile Conea, Stana Stepanescu, Ciprian Pop, Răzvan Năstăsescu și Alexandra Acs. Apariții speciale, în spectacol, au avut Tiberiu Ceia și Ana Munteanu, prin intermediul unor transmisii video, acompaniați live, în inedite duete, de Ciprian Pop și Stana Stepănescu.

Evenimentul a fost realizat cu sprijinul financiar al Consiliului Județean Timiș.

3 recommended
comments icon0 comments
0 notes
305 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată.