Educație

Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara este în topul mondial!

• Bookmarks: 4


Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara a reușit să intre în top 500 mondial al instituțiilor de învățământ superior de profil.

Clasamentul Global Ranking of Academic Subjects – Clinical Medicine (Shanghai Ranking) pentru anul 2022 arată că U.M.F.V.B.T. a ocupat poziția 401 din 500.

Global Ranking of Academic Subjects este publicat anual, începând cu anul 2009, și este primul clasament universitar în care punctajul folosit pentru clasificare este obținut printr-o meta-analiză a mai multor domenii de performanță, oferind o imagine mai fidelă a performanței academice globale. În stabilirea clasamentului, Global Ranking of Academic Subjects, Clinical Medicine utilizează cinci principali indicatori de performanță: Numărul de publicații în jurnale științifice poziționate în top 25% din punct de vedere al factorului de impact, conform Web of Science: Numărul de citări obținute de articolele publicate cu afilierea instituției; Numărul de colaborări internaționale materializate prin publicarea de articole științifice; Numărul de articole științifice publicate în The New England Journal of Medicine și Lancet; Numărul de alumni ai universității laureați ai premiilor Nobel sau Lasker-DeBakey Clinical Medical Research.

4 recommended
comments icon0 comments
0 notes
136 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată.