Diverse

Vaccinare fără programare, la Deta. 30 de persoane vârstnice au fost imunizate, fără să fie programate

• Bookmarks: 16


Zeci de persoane vârstnice din Deta s-au prezentat la centrul de vaccinare amenajat la spitalul orășenesc din localitate, fără programare anterioară pe platforma națională, și au fost imunizați. Astfel, cei care erau programați, au rămas fără dozele necesare și au fost reprogramați.

Fără acces la tehnologie și fără cunoștințele necesare pentru o programare on-line, zeci de persoane vârstnice, cu boli cronice, din Deta s-au prezentat la spitalul din localitate pentru vaccinare. Pentru că se încadrau în categoria a doua de vaccinare, reprezentanții unității medicale au decis să îi vaccineze și fără programare. Această decizie însă, a făcut ca cei care aveau programare, să rămână fără dozele necesare pentru imunizare.

Cei care au rămas fără dozele de vaccin au fost reprogramați, dar situația se poate repeta în orice localitate din țară, oricând.

În județul Timiș sunt doar 11 centre de vaccinare dintre care două sunt în Timișoara. Chiar dacă județul Timiș înregistrează cele mai multe cazuri de infectări din țară, cu o incidență de 3,52 la mia de locuitori, alocările de vaccin sunt cele mai mici din țară.

16 recommended
comments icon0 comments
0 notes
250 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *