Eveniment

VIDEO Migranți cu zecile au încercat să fugă din România, ascunși în TIR-uri

• Bookmarks: 3


Poliţiştii de frontieră arădeni din cadrul Punctelor de Trecere a Frontierei Vărșand și Nădlac II au depistat, ascunşi în trei automarfare încărcate cu diverse produse, 35 de cetăţeni din Pakistan, India și Afganistan care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria.

În ultimele 24 de ore, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, judeţul Arad, s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din ţară un cetăţean ucrainean și un cetățean grec, aflați la volanul unor ansambluri rutiere înmatriculate în Polonia, respectiv Bulgaria. Șoferii transportau, conform documentelor de însoţire a mărfii, băuturi non-alcoolice și produse sanitare, pentru societăți din Franța și Polonia.

Poliţiştii de frontieră au efectuat controlul amănunţit al celor două mijloace de transport. Astfel,  în compartimentele pentru marfă ale automarfarelor au fost descoperiţi, ascunşi, 28 de cetăţeni străini.

În urma verificărilor derulate la sediul sectorului, poliţiştii de frontieră au stabilit că persoanele depistate ascunse sunt cetăţeni din Pakistan, India și Afganistan, cu vârste cuprinse între 18 și 46 de ani.

De asemenea, la Punctul de Trecere a Frontierei Vărșand, judeţul Arad, poliţiştii de frontieră au efectuat controlul amănunţit asupra unui ansamblu rutier condus de un cetățean din Belarus, care transporta bare metalice pentru o societate comercială din Rusia. În urma controlului efectuat asupra mijlocului de transport au descoperit, ascunși în compartimentul destinat mărfurilor, șapte cetăţeni din Afganistan și India, solicitanți de azil în țara noastră.

3 recommended
comments icon0 comments
0 notes
43 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată.