Eveniment

VIDEO Popândăii, specie protejată în România, hrană pentru vietnamezii ajunși în Timișoara

• Bookmarks: 2


Un grup de vietnamezi a fost surprins cum sapă după popândăi, specie protejată în România. Străinii urmau să transforme micile animăluțe în hrană. O asociație pentru protecția animalelor a sesizat instituțiile publice.

Vietnamezii au fost fotografiați cum săpau pe un câmp pentru a prinde animalele protejate de lege. Ei au fost văzuți pe terenurile din apropierea zonei industriale Șag-Freidorf. După ce au săpat mai multe gropi, animalele capturate au fost puse în bidoane de plastic.

Străinii au fost surprinși de doi fotografi care au trimis pozele asociației pentru apărarea drepturilor animalelor conduse de Anamaria Manolea.

“Chiar am primit un mesaj pe pagina asociației cu filmarea și atunci într-adevăr am luat în serios, am anunțat Garda de Mediu. Garda de Mediu a spus că vor anunța și autoritățile mai departe, fiind specie protejată de lege și am făcut și o sesizare la Poliție pentru că pe filmări se vedea foarte clar, am primit material, le-am primit locația unde se întâmplă, se vedea foarte clar cum braconau popândăi. E o comunitate de popânăie destul de blândă pentru că tot mai primisem o filmare făcută cu două zile înainte, unde popândăul chiar s-a apropiat de fotograful la un metru. Deci erau foarte liniștiți și ușor de prins. Mă gândesc că-i înghesuiau acolo în groapa aia cu hârlețul, îi luau și băgau în bidon, unde probabil îi sufocă”, spune Anamaria Manolea.

Polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor efectuează verificări pentru stabilirea situației de fapt și dispunerea măsurilor legale.

2 recommended
comments icon0 comments
0 notes
200 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *