Administratie

VIDEO Protest al piețarilor din Timișoara! A fost nevoie de intervenția jandarmilor

• Bookmarks: 2


Zeci de persoane care au mese închiriate în piețele din Timișoara protestează. Motivul îl reprezintă majorarea taxelor de către Primăria Timișoara. Conducerea Piețe S.A., numită de Primăria Timișoara și formată din Mirel Pop, director general și Cătălina Jahn, nu a comentat deocamdată situația.

Oamenii au ieșit în stradă nemultumiți de chiriile mari pe care le plătesc pentu tarabe și de condițiile mizere în care lucrează ca să își vândă marfa.

Comerciații din Timișoara au trei opțiuni pentru a putea vinde în piață. Fie plătesc o taxă zilnică de 25 de lei, fie își rezervă lunar o masă, pentru care plătesc aproximativ 300 de lei, fie își fac abonament lunar în valoare de 550 de lei, care este valabil pentru fiecare zi.

La piața de gros, pentru o boxă, comercianții plătesc în momentul de față 140 de lei pe metrul pătrat.

După noile modificări, taxa zilnică urmează să crească la 30 de lei, abonamentele lunare vor fi de 670 de lei, iar rezervările urmează să fie scoase. Pentru o boxă din piața de gros, după majorări, un comerciant ar urma să achite suma de aproximativ 300 de lei pe metru pătrat, după ce vor trebui să plătească chirie și pentru rampa de acces.

Comercianții se plâng de faptul că deși instituția nu a investit deloc în ultima perioadă în piețele din oraș, chiriile cresc în continuare. Actualele contracte expiră în această lună, urmând ca din 2023, să intre în vigoare noile tarife. 

2 recommended
comments icon0 comments
0 notes
128 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *