Economic

VIDEO Protest al transportatorilor în vestul țării! Se circulă cu dificultate la ieșirea din Timișoara spre autostradă

• Bookmarks: 9


Sute de transportatori rutieri protestează astăzi în Arad și Oradea. Li s-au alăturat și cei din Timișoara. Transportatorii își simt amenințate locurile de muncă. Asociația Patronală a Transportatorilor Europa 2002 sprijină protestul.

Aproape 400 de transportatori rutieri din Timișoara, Arad și Oradea au scos astăzi camioanele în stradă pentru a protesta împotriva tentativei Guvernului de a supra-impozita sectorul transporturilor din România. Protestul se desfășoară pe centurile municipiilor Arad și Oradea. La plecarea spre protest, transportatorii din Timișoara au îngreunat circulația în oraș și pe Calea Lugojului, la ieșirea spre autostradă.

Transportatorii protestează astăzi pe centurile orașelor Arad și Oradea împotriva unui abuz de încredere publică al Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF), instituție care, printr-o (re)interpretare fiscală abuzivă, a hotărât că diurnele șoferilor transportatorilor români trebuie impozitate retroactiv, pe 5 ani, spun reprezentanții transportatorilor din țară.


,,Diurnele nu se impozitează în niciun stat din Uniunea Europeană’’ a declarat Dorin Jurjuț, vicepreședinte al Asociației Patronale a Transportatorilor Europa 2002 (APTE – 2002).


,,Suntem puși cu spatele la zid, cu ale cuvinte suntem împinși spre faliment, prin reinterpretarea diurnei ca venit salarial și solicitându-ne sume pentru ultimii 5 ani, sub amenințarea sechestrului și a închiderii companiilor’’, a adăugat Dorin Jurjuț.


,,Este fără precedent. Firmele de transport cu capital românesc sunt efectiv mutilate, solicitându-li-se retroactiv impozite pe ultimii 5 ani, impozite inventate care, în condițiile unor marje de profit de 2,5%-3% pe an, echivalează cu profitul pe 20 de ani. În mod real, aceste sume nu pot fi plătite și nici nu trebuie plătite, întrucât diurnele nu se impozitează nicăieri în Uniunea Europeană’’, a declarat Adrian Pop – Președinte al APTE 2002.

9 recommended
comments icon0 comments
0 notes
82 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *