Advertorial

VIDEO Tradiții populare promovate printr-un flash-mob inedit, într-o comună din Timiș

• Bookmarks: 4


În comuna Nițchidorf, județul Timiș, elevii și tinerii au îmbrățișat și promovează tradițiile populare. Dansul popular a fost în centrul atenției, când ansamblul „Laleaua Pestriță” a organizat un flash-mob inedit.

Zeci de tineri din comuna Nițchidorf, care fac parte din ansamblul „Laleaua Pestriță”, au combinat modernul cu tradiționalul și au participat la un flash-mob, pe muzică populară din Banat.

Tinerii au marcat în acest fel Ziua Internațională a Dansului.

„A fost despre dans, despre veselie, despre prietenie. Precum spune chiar muzicologul Curt Sachs „Dansul elimină granița dintre trup și suflet.” Acest lucru am vrut și noi să îl transmitem prin Flashmob-ul organizat de ansamblul nostru, sub îndrumarea dragului nostru coregraf, domnul Doru David. La mulți ani, dragi dansatori!”, au transmis reprezentanții ansamblului.

Și autoritățile locale au susținut momentul.

„(…)le dorim să aibă puterea și harul de a juca la numeroase evenimente! Noi le suntem recunoscători că poartă mai departe zestrea strămoșeasca și garantăm că vor primi mereu sprijin din partea Primăriei și a Consiliului Local Nițchidorf!”.

sursa video: Ansamblul „Laleaua Pestriță”/Facebook

4 recommended
comments icon0 comments
0 notes
114 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată.