Eveniment

VIDEO Zorile au adus mascații la ușa unor lugojeni și timișoreni! Zeci de percheziții au fost organizate în vestul țării și două grupări infracționale destructurate

• Bookmarks: 4


Peste 60 de descinderi au fost organizate în această dimineață, în județele Timiș, Caraș-Severin și Hunedoara. Procurorii DIICOT au dus la audieri 34 de persoane din Lugoj și Timișoara, suspectate că faceau parte din grupuri infracționale care făceau trafic de droguri de risc și mare risc.

Suspecții de trafic de droguri din Lugoj și Timișoara le primeau din Spania, de la români stabiliți acolo, spun anchetatorii:

„Grupul de criminalitate organizată este format din membri cu atribuţii specifice, structurați pe trei paliere infracționale distincte, după cum urmează:
A. PALIERUL FURNIZORILOR:
Format din cetățeni români, stabiliți în Spania, care asigură procurarea drogurilor de risc din culturile de canabis din acea țară și livrarea acestora către membrii grupării din România.
B. PALIERUL DEPOZITARILOR ȘI DEALER-ILOR „EN GROSS”:
Aceștia sunt specializați în primirea unor cantități mari de droguri de risc din Spania, depozitarea, manipularea și distribuirea acestora către ceilalți membrii ai grupării infracționale care acționează în Timișoara.
C. PALIERUL CLIENȚILOR-DEALERI:
Acesta este format din clienții fideli ai celor din cel de-al doilea palier, achiziționând în mod organizat și constant canabis în baza unor relații de încredere reciprocă.
Din acest segment al grupului fac parte atât dealeri mari de droguri (care cumpără cantități de 1 kilogram sau mai mult) cât și dealeri mici (care cumpără cantități moderate de canabis, între 100 și 500 grame), aceștia fiind specializați în vânzarea aceluiași tip de drog.
De asemenea, este vizată activitatea unei grupări care acționa la nivelul municipiului Lugoj specializată în comercializarea de droguri de risc și de mare risc și efectuarea, fără autorizaţie, de operațiuni cu substanțe susceptibile a avea efect psihoactiv, reținându-se că există conexiuni între aceasta și membrii grupului infracțional organizat care acționa pe raza municipiului Timișoara.
La sediul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Timișoara vor fi conduse, în vederea audierii, un număr de 34 persoane despre care există suspiciunea că sunt implicate în desfășurarea activităților infracționale.”

4 recommended
comments icon0 comments
0 notes
62 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată.