Diverse

Vreme tot mai frumoasă în vestul țării. Anunțul meteorologilor

• Bookmarks: 3


În vestul țării vom avea parte de o vreme foarte frumoasă la mijlocul lunii mai. Administrația Națională de Meteorologie a făcut publică prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni în Banat, care arată că temperaturile sunt în creștere. Așadar, la sfârșit de săptămână, termometrele vor arăta și 31 de grade Celsius, la Timișoara.

După o zi (cea de 10 mai) în care valorile termice se vor situa în jurul celor normale, respectiv maxime de 21…23 de grade şi minime de 8…10 grade, mediat regional, vremea se va încălzi treptat, dar semnificativ, astfel că în 12 şi 13 mai temperatura aerului va atinge la amiază 28…30 de grade, iar în timpul nopţilor vor fi 12…15 grade. Ulterior vremea se va răcori; în perioada 16-18 mai vor fi valori apropiate de normal ziua, cu 20…23 de grade, dar sub cele caracteristice perioadei în timpul nopţilor, când se vor înregistra 5…10 grade, iar în celelalte zile va fi uşor mai cald decât în mod obişnuit (în medie maxime termice de 25…27 de grade şi minime de 10…13 grade)”, a informat ANM.

Meteorologii mai anunță că marți vor fi manifestări de instabilitate atmosferică mai accentuată în Banat. De asemenea, vor mai fi posibile averse după data de 14 mai, în special după-masa și cu probabilitate mai mare în zonele deluroase.

3 recommended
comments icon0 comments
0 notes
46 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată.