Turism

Zboruri directe din Timișoara spre litoralul bulgăresc

• Bookmarks: 8


Aeroportul Internațional „Traian Vuia” din Timișoara introduce zboruri directe cu Bulgaria, o destinație din ce în ce mai frecventată de români, pentru concedii.

Din 15 iunie 2022 încep zborurile directe de pe aeroportul internațional „Traian Vuia” din Timișoara spre Varna, pe litoralul bulgăresc.

Bulgaria a primit peste 461.000 de turişti români vara trecută, de aproape trei ori mai mulţi decât în anul precedent şi cu peste 50% mai mulţi decât în 2019, adică înainte de pandemie. Aproape o treime din totalul turiștilor de pe litoralul bulgăresc au fost români în vara care a trecut.

Potrivit datelor unei agenții de turism online, doar în luna august a acestui an în Bulgaria au ajuns peste 250.000 de turiști români, față de 110.190, câţi erau anul trecut în aceeași perioadă.

De altfel, 30% din totalul celor peste 1,5 milioane de turişti din statul vecin au fost, în acest an, români. Românii sunt urmați, în topul turiştilor străini, de germani, ucraineni, polonezi, sârbi, francezi şi olandezi. Surprinzător, lipsesc din acest top britanicii și rușii, și ei amatori altădată de vacanțe pe litoralul bulgăresc.

Bulgaria rămâne printre primele opțiuni ale românilor și pentru vacanța de iarnă. Lucrurile sunt incerte acum din cauza pandemiei, însă există cerere pentru astfel de rezervări în staţiunile montane ale Bulgariei, potrivit turoperatorului citat de Agerpres.

8 recommended
comments icon0 comments
0 notes
69 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată.