Eveniment

Zeci de copii și părinți evacuați din spitalul Luis Țurcanu. A fost activat Planul Roșu de intervenție

• Bookmarks: 5


Alertă în noaptea de sâmbătă spre duminică, la Spitalul Louis Țurcanu din Timișoara. Pompierii au fost solicitați să intervină după ce un incendiu ar fi izbucnit, iar primul și al doilea etaj s-au umplut de fum. Zeci de copii și părinții acestora au fost evacuați. A fost activat și Planu roșu de intervenție.

„Cei 42 de copii au fost transferați la alte unități sanitare din Timișoara cu ajutorul a 3 autosanitare SMURD, 7 ambulanțe SAJ, 2 autospeciale de transport personal și victime multiple și un microbuz de transport persoane din cadrul ISU Timiș, astfel: 17 copii au fost transferați pe Sectia de Chirurgie pediatrică a aceluiași spital, dintre care un pacient intubat transferat de către personalul spitalului; 16 copii au fost transferați la Maternitatea Bega, dintre care 5 au necesitat administrarea de oxigen pe timpul transportului; 7 copii transferați pe Sectia de prematuri a Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Louis Țurcanu” Timișoara; 2 copii au fost transferați la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie “Dr. Victor Babeș” Timișoara, dintre care, un pacient cu COVID și un pacient cu insuficiență respiratorie”, susțin pompierii

Din fericire, nicio persoana nu a necesitat îngrijiri medicale suplimentare. S-a constituit o echipă mixtă care se va deplasa la fața locului pentru a stabili cauza care a dus la degajarea de fum în interiorul spitalului.

5 recommended
comments icon0 comments
0 notes
78 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată.