Educație

Zeci de elevi din Timișoara s-au intoxicat cu mâncarea din tabăra la care participau

• Bookmarks: 5


Febră, frisoane, dureri de cap și de stomac, acestea au fost simptomele pe care le-au avut 33 dintre cei 54 de elevi de la C.D. Loga din Timișoara, în tabăra la care au participat, la Lacul Roșu, județul Harghita.

Potrivit Inspectoratului Școlar Județean Timiș, 9 dintre copii au fost în stare mai gravă și au fost internați la spital.

„Un grup de 56 copii sunt plecați într-o tabără cu 4 profesori însoțitori de la Colegiul C.D. Loga Timișoara. Elevii sunt din clasele a V-a și a VI-a, an școlar în curs.
Tabăra, așa cum spuneam este la Lacul Roșu, pensiunea Cerbu. De ieri dimineață, au început să se simtă rău, unii dintre copii, să aibă dureri de stomac, cap, afecțiune a sistemului gastrointestinal (diaree). Au chemat medicul din zonă, starea copiilor rămânând stabilă până spre seară. Au luat cina și în urma cinei, la scurt timp, au început să se simtă rău, să acuze simptome ca și cele descrise mai sus . 33 de copii au avut febră, frisoane, au acuzat dureri de cap, stomac. S-a anunțat serviciul de urgență la 112 și copiii au fost imediat evaluați. Pentru că starea a 9 dintre ei era mai precară, aceștia au fost transportați spre unitățile spitalicești din zonă. După unii dintre copii au venit părinții, aceștia plecând spre tabără imediat ce au aflat. Cei sănătoși vor pleca acasa astăzi cu 3 dintre profesori. 1 profesor rămâne încă 24 de ore pana ii externează pe cei 9 copii si apoi vin si ei spre casă, sperăm din tot sufletul, în siguranță.
În tabără au ajuns DSP, DSVSA, Poliția si poliția economică. Organizatorii taberei sunt cei de la Evo Camp, domnul care s-a ocupat direct, am inteles ca nu le mai răspunde profesorilor la telefon.
De aseară, atât reprezentanții CD Loga cât și persoana mea, am ținut permanent legătura cu colegii noștri, asigurându-ne permanent că li se acordă sprijinul medical de care aveau nevoie!”, au transmis reprezentanții IȘJ Timiș.

sursa foto: arhivă

5 recommended
comments icon0 comments
0 notes
367 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *