Social

Ziua Protecției Civile din România. Acțiuni de informare ale ISU Caraș-Severin

• Bookmarks: 14


Ziua Protecției Civile din România este în 28 februarie. Inspectoratul pentru Situații de Urgență Caraș-Severin a organizat acțiuni de informare și pregătire preventivă a populației cu privire la pericolele la care este expusă.

Între 23 și 26 februarie, pompierii militari cărășeni au organizat o serie de acțiuni de informare preventivă la unități de învățământ, operatori economici, centre comerciale, precum și in diferite puncte de interes din orașele: Reșița, Anina, Bozovici, Băile Herculane, Mehadia. Acțiunea a fost organizată pentru a marca Ziua Protecției Civile din România.

La data de 28 februarie se sărbătorește Ziua Protecției Civile din România, dată la care Regele Carol al II-lea a semnat Înaltul Decret Regal, ca Regulament al Apărării Pasive contra atacurilor aeriene.

Dacă la începutul existenței sale, protecția civilă îndeplinea misiuni exclusiv în caz de conflict armat, în prezent, în urma unificării structurilor de protecție civilă cu formațiunile pompierilor militari, atribuțiile ambelor instituții sunt indeplinite de către Inspectoratul General și Inspectoratele Județene pentru Situații de Urgență, transmit reprezentanții ISU C-S.

sursa foto: ISU Caraș-Severin

14 recommended
comments icon0 comments
0 notes
215 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *