Eveniment

Ziua și șpaga! Fostul director al Spitalului Municipal din Timișoara, Octavian Mazilu, a fost reținut pentru luare de mită în formă continuată

• Bookmarks: 6


Octavian Mazilu, important medic din Timisoara, fost manager de spital, vicepreședinte PSD Timișoara, a fost ridicat de DNA în această seară, chiar din cabinetul de la Spitalul Municipal din oraș. Acesta a fost prins în flagrant în timp ce ar fi luat 300 de lei mită de la o pacientă.

Octavian Mazilu a fost reținut pentru 24 de ore pentru luare de mită în formă continuată. Acesta este acuzat de procurori că ar fi luat mită de 20 de ori într-o lună. Practic, în fiecare zi lucrătoare din lună, ar fi luat bani necuveniți.

Sumele pe care le-ar fi primit erau între 100 și 2.000 de lei.

„În fapt, s-a reţinut că în perioada 18.03.2022 – 31.05.2022, în calitate de medic primar chirurg la o unitate spitalicească din Timișoara, inculpatul M.O. ar fi primit, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, de la mai mulți pacienți sau aparținători ai acestora, diferite sume de bani (lei sau euro) cuprinse între 100 și 2.000 lei, pentru efectuarea unor acte medicale care trebuiau realizate cu titlu gratuit. În data de 31.05.2022, în jurul orei 11.50, inculpatul a fost depistat în flagrant după ce, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, ar fi primit cu titlu de mită suma de 300 lei de la o pacientă internată în vederea efectuării unei intervenții chirurgicale”, transmit reprezentanții Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș.

Fostul director al Spitalului Municipal a fost reținut pentru 24 de ore și urmează să fie prezentat magistraților cu propunere de arestare preventivă.

6 recommended
comments icon0 comments
0 notes
236 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată.