Eveniment

Zonele de panificație din trei mari magazine din Timișoara, închise de OPC

• Bookmarks: 5


Inspectorii OPC Timiș au controlat trei mari magazine din Timișoara, în urma unor sesizări.

Este vorba de Kaufland-ul de pe str. Chimiștilor, Lidl-ul de pe str. Ioan Budai Deleanu și Profi din zona Clinicilor Noi.

În timpul controalelor, inspectorii OPC Timiș au găsit dezastru în zonele de panificație/masă caldă, astfel că acestea au fost închise temporar, până la remedierea deficiențelor.

De asemenea, OPC Timiș a aplicat și trei amenzi în valoare totală de 45.000 lei și a oprit definitiv de la comercializare produse alimentare neconforme.

Abaterile de la legislație constatate de comisarii CJPC Timiș, în timpul controalelor s-au referit la: masa caldă mult sub temperatura de 60 grade Celsius; prezența muștelor în vitrina de masă caldă; comercializarea unor produse de patiserie care prezentau, pe suprafață, insecte; utilizarea unor vitrine de expunere la comercializare, a produselor de panificație-patiserie, insalubre; utilizarea unor cuptoare, neigienizate corespunzător și a unor tăvi arse; existența unor insecte vii în spațiul de preparare și coacere; folosirea unor condiții de păstrare a produselor alimentare necorespunzătoare din punct de vedere igienico-sanitar; întreg spațiul în zona panificație neigienizat corespunzător”, a informat OPC Timiș.

5 recommended
comments icon0 comments
0 notes
107 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată.