Administratie

60.000 de lei pentru achiziția de noi „calmatoare de trafic”

• Bookmarks: 2


Peste 500 de limitatoare de viteză noi sunt montate, în medie, anual, pe străzile din Timișoara. Unele artere de circulație au câte două așa-zise „calmatoare de trafic” puse la o distanță foarte mică între ele, iar primăria plătește peste 100 de lei pentru un singur limitator nou, plus montare și demontare. În ultimii doi ani a cumpărat câte 500 și ceva de bucăți.

Astfel, Primăria Timișoara a cheltuit peste 60.000 de lei, atât în 2020, cât și în 2021, doar pentru achiziția de noi „calmatoare de trafic”. La acești bani se adaugă și manopera pentru montare sau demontare plătită drumarilor de la SDM.

„Costul manoperei de montaj este de 29 lei, exclusiv TVA, atât pentru anul 2020, cât și pentru anul 2021. Limitatoarele de viteză care se demontează anual în perioada anotimpului rece se depozitează și sunt remontate la începutul sezonului cald, în anul următor, pe aceleași amplasamente, iar pentru amplasamentele noi se achiziționează limitatoare de viteză noi, în funcție de necesități”, ne-au transmis oficialii instituției de pe C.D. Loga.

Calculele arată că doar anul acesta, pentru cele 560 de limitatoare de viteză noi, montate și demontate acum în iarnă, Primăria Timișoara plătește Societății de Drumuri Municipale aproape 95.000 de lei exclusiv TVA, echivalentul a aproximativ 20.000 de euro. Dacă vom calcula și TVA, suma crește la aproape 112.000 lei, adică peste 22.000 de euro.

Sursa: Tion.ro

2 recommended
comments icon0 comments
0 notes
24 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *