„Foaie verde …pajiște uscată. Umblă zvon nătâng în lumea toată” cum că Timișoara este murdară și neîngrijită. Povești! Se protejează habitatul și biodiversitatea(sîc!) Consilierul personal al primarului Timișoarei, Rudolf Graf a răspuns celor care se întreabă de ce orașul e năpădit de buruieni și iarbă.
În administrația Fritz sunt probabil mulți fani ai șlagărului „Mai avem nevoie și de iarbă”. Cel puțin consilierul personal al primarului pare să fie. Rudolf Graf, într-o postare pe o pagină de socializare, transmite:
„Cosirea totală a suprafețelor verzi distruge microhabitatul și dăunează biodiversității. Și ne împiedică să asigurăm în timp rezonabil practicabilitatea pistelor și aleilor pe malurile canalului.”
Aflăm deci, de ce Timișoara arată ca un „cătun din sudul țării”, ca să cităm un clasic, adică PSD-istul Alfred Simonis.
Tot prin intermediul paginii de socializare, aflăm de la Rudolf Graf că tăierea ierbii este un proces extrem de complex și trebuie gândit temeinic.
„(…)am testat un mod de cosire eficient care izolează insule de vegetație, eliberează o banda de 1-1,5 m pe toată lungimea canalului in termen de doua trei zile maxim și ne permite ulterior etapizarea cosirii restului de suprafață. Dacă și completăm cu însămânțare de flori de câmp rezistente la temperaturi mari și secetă putem genera pășuni mixte cu valoare ecologica reală și cu o frumusețe naturală, fără cosmetizări artificiale.”, mai transmite acesta.
sursa foto: Facebook/Rudolf Graf