Un nou produs turistic a fost lansat în premieră în județul Timiș.
Și anume, Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului în județul Timiș propune o serie de experiențe în apropiere de Timișoara care pot fi accesate cu mijloacele de transport în comun.
„Vrei să vizitezi Conacul de la Hodoni sau să admiri Turnul Pompierilor din Giarmata? Să mergi pe urmele șvabilor de la Șandra? În premieră, Turism Timiș lansează un produs care folosește infrastructura de transport locală pentru promovarea turismului cultural în județ. Produsul răspunde atât așteptărilor pe care le au locuitorii orașului în ceea ce privește legăturile de transport spre obiective turistice din proximitatea metropolei, cât și tendinței actuale de îmbunătățire a modelelor de turism și transport, urmărind sustenabilitatea deplină a acestora din punct de vedere social, economic și al mediului (Comitetul European al Regiunilor, 2020)”, a informat APDT.
Cei interesați de o astfel de aventură pot să călătorească pe baza unui bilet de 4 lei sau cu abonament valabil pe toate liniile, cu familia sau prietenii.
Asociația propune o serie de obiective ce pot fi vizitate folosind mijloace de transport în comun care pornesc din Timișoara. Iată lista liniilor metropolitane: M36 – Sânmihaiu Român, Sânmihaiu German; M46 – Șag; M41 – Sânandrei, Carani, Băile Calacea, Orțișoara, Seceani; M48 – Cornești; M45 – Dumbrăvița; M42 – Covaci; M22- Albina, Moșnița Nouă; M27 – Ianova; M47 – Satchinez; M35 – Muzeul Satului Bănățean; M49 – Giarmata, Cerneteaz; M50 – Șandra; M51 – Pădureni; M52 – Variaș.
Pentru a veni în sprijinul celor interesați să admire obiectivele turistice din Timiș, APDT a lansat un produs intitulat „Vara în Metropolă”, care are trei componente: harta liniilor metropolitane și prezentare obiectivelor turistice care pot fi accesate cu acestea; harta pistei de biciclete Timișoara-Serbia și prezentarea serviciilor industriei ospitalității și a obiectivelor ce pot fi accesate de-a lungul acesteia și primul Tur virtual al evenimentelor Revoluției din 1989, un material care își propune să treacă peste generații poveștile eroilor din Decembrie 1989 de la Timișoara.
Pliantul a fost tipărit în limbile română și engleză, în tiraj total de 5800 de bucăți, și urmează să fie distribuit prin intermediul infocentrelor turistice și al APDT Timiș.