Mitropolitul Banatului a vorbit în pastorala de Crăciun despre numărul mare al femeilor care au decis să facă avort. „În ultimele trei decenii a mai murit o Românie”, a precizat ÎPS Ioan Selejan.
Ca de obicei, mitropolitul Banatului a pregătit o pastorală de Crăciun, în care amintește, pentru început, despre însemnătatea acestei zile.
„Să mulțumim Bunului Dumnezeu care ne-a ajutat să ajungem și la acest Praznic al Nașterii Domnului nostru Iisus Hristos. Astăzi fiecare biserică ia chip de Betleem. Astăzi așteptarea s-a sfârșit. Astăzi dorul de Dumnezeu s-a împlinit. Astăzi s-au unit Cerul cu pământul și Dumnezeu, cu omul. (…) ?! Iisus aduce cu Sine pace în lume și între oameni bunăvoire (cf. Luca 2, 14). Hristos Se naște în peșteră, dar și între cei mai neluați în seamă dintre oameni, păstorii. Fiul lui Dumnezeu Își începe viața pământească printre păstori și o sfârșește între regi, care L-au răstignit alături de tâlhari, arătând astfel că a venit pentru toți pământenii, indiferent de starea lor socială. Hristos S-a descoperit săracilor și bogaților, ostașilor și împăraților”, spune ÎPS Ioan Selejan.
Totodată, mitropolitul Banatului îi îndeamnă pe credincioși nu le fie teamă de Dumnezeu, „căci este iubire”, ci să le fie „teamă de a păcătui”. De asemenea, ÎPS Ioan Selejan spune că nu ar trebui să ne sperie nici moartea, pentru că „limita omului nu mai este moartea, ci veșnicia. Omul a fost creat de Dumnezeu pentru veșnicie, nu pentru moarte. Între om și floarea câmpului este o mare deosebire. Fără credința în Dumnezeu, despre om am putea citi doar într-o carte de zoologie”. Mai mult, mitropolitul Banatului susține că această lume a ajuns să fie „plină de deznădejde, de ură și de neteamă de Dumnezeu”.
De asemenea, ÎPS Ioan Selejan le critică pe femeile care aleg să facă avorturi. „Iubite surori creștine, stau și mă gândesc cât de mâhnită este Maica Domnului când vede că pântecele unor mame devine azi, din leagănul vieții, un leagăn al morții. Fraților, nu mai avem un popor de rezervă, nu mai avem o Românie de rezervă. Nașterea de prunci înseamnă dăinuirea neamului nostru creștin. În ultimele trei decenii a mai murit o Românie. Nu striviți, surorilor, în al vostru sân, icoana pe care o dorește Dumnezeu să-Și împodobească Cerul”, a afirmat mitropolitul Banatului.
În finalul pastoralei, ÎPS Ioan Selejan ne îndeamnă să ne iubim între noi.
„Ce iubește Dumnezeu, nu putem să nu iubim și noi, de voim să fim în același duh de iubire cu El. Azi, Hristos ne cere să luăm o fărâmiță de iubire și s-o dăruim semenilor noștri care se află în suferință și în nevoi”, scrie în pastorala de Crăciun.