Senatorul USR+ de Timiș Raoul Trifan: Șeful PNL Timiș, Alin Nica, este dispus să calce pe cadavre pentru câteva voturi.
Senatorul USR+ de Timiș, Raoul Trifan, lansează un atac dur la adresa președintelui interimar al PNL Timiș, Alin Nica, dar și fostul prefect Liliana Oneț.
Într-o postare pe Facebook, senatorul spune că “ce face dl. Nica acum încercând cu disperare să se spele pe mâini de efectele negative ale deciziei de carantinare”.
Redăm mai jos întregul mesaj al senatorului USR+:
Feriți-vă de politicieni care vă spun doar ce vreți să auziți.
Cred că la asta se rezumă discuția despre carantinarea Timișoarei. Iar istoria de politicieni populiști nu este una recentă în România. Am putea aduce argumente că este chiar principala problemă a clasei politice postdecembriste.
De la populismul economic tip PSD și până la cel epidemiologic practicat de Alin Nica și restul liderilor PNL Timiș, subiectele abordate au un lucru în comun: oamenilor li se induce ideea că este în regulă să fii egoist și că există soluții magice la marile probleme ale societății, doar că cei de la putere sunt răi și nu vor să le aplice.
Nivelul avansat de populism este atunci când faci parte din conducere dar arunci vina pe alții, știind foarte bine că ai aceeași responsabilitate ca și ei. Adică ce face dl. Nica acum încercând cu disperare să se spele pe mâini de efectele negative ale deciziei de carantinare.
Prima oară să ne uităm la cifre. Cu o rată de infectare de 7,5 la mia de locuitori și un procent de ocupare al paturilor ATI de 100% în ultimele două săptămâni trendul este categoric pe creștere. Timișoara se află într-o situație pandemică mai dramatică ca niciodată, iar noi riscăm să pierdem controlul numărului de infectări și să fim nevoiți să trimitem acasă bolnavii care au nevoie de îngrijire de specialitate.
Toți medicii din CJSU au spus același lucru: dacă nu luăm acum măsuri de ținere sub control a pandemiei lucrurile vor evolua din rău în mai rău. Pentru că noua tulpină britanică este mai contagioasă și pentru că relaxarea oamenilor este naturală odată cu venirea primăverii. De fapt, măsurile de carantinare trebuiau luate mai devreme tocmai pentru ca perioada de carantinare să fie cât mai scurtă.
Dacă fosta prefectă și președintele Consiliului Județean ar fi luat decizia evidentă de a carantina Timișoara acum două săptămâni poate că nu aveam acum nevoie de 14 sau 21 de zile ca să readucem lucrurile sub control.
Este bine de știut că orice măsură menită să scadă rata de infectare nu poate fi aplicată decât în cadrul carantinei. De aceea carantina este importantă.
Dar virusul nu se oprește pentru că pui la intrarea în localitate două echipaje de poliție sau pentru că obligi cetățenii să completeze declarații. E nevoie de mai mult. Voi propune în Parlament o flexibilitate a cadrului legislativ pentru a oferi autorităților locale unelte cu care să poată acționa punctual, astfel încât să se poată preveni creșterea ratei de infectare fără carantină obligatorie.
Este adevărat că și situația economică este mai proastă ca oricând. Ultimul an de pandemie a lăsat o amprentă adâncă peste mediul de afaceri din Timișoara. Aici trebuie ca Guvernul să sprijine afacerile din localitățile sau zonele carantinate.
După Sibiu, Alba Iulia, Baia Mare și acum Timișoara vor urma și alte orașe importante cu afaceri prospere care riscă să fie puse la pământ. Și voi aminti colegilor din Guvern că au această datorie.
Ce mă frapează, de fapt, în toată discuția aceasta despre carantinarea Timișoarei este ușurința cu care Alin Nica este dispus să calce pe cadavre pentru câteva voturi. Disperarea cu care încearcă să arunce vina pe alții nu cred că-i face cinste și categoric nu este motivul pentru care timișenii l-au învestit cu autoritatea de Președinte al Consiliului Județean.
Da, mediul economic este lovit de carantină, dar prețul pe care îl plătește economia pălește în fața prețului suprem pe care unii dintre noi îl vor plăti dacă nu reușim să readucem rapid lucrurile sub control.
Noi, USR PLUS, ne asumăm cu demnitate această decizie grea. Un rău mai mic dintre două rele inevitabile. Pentru că, din când în când, te lovești de unele decizii pe care nu vrei sa le iei, ci trebuie sa le iei! Și care sunt mai importante decât capitalul politic. Pentru că această măsură poate realmente să salveze vieți. Dacă acesta nu este unul dintre motivele pentru care am intrat în politică acum 4 ani, care să fie?