Pe data de 20 martie a fost stabilită Ziua Internațională a Fericirii (International Day of Happiness). Tema de anul acesta este „Be Mindful, Be Grateful, Be Kind.” (Fii atent, fii recunoscător, fii bun).
În 2011, Organizația Națiunilor Unite a adoptat o rezoluție care a recunoscut fericirea ca fiind un „obiectiv uman fundamental„ și a solicitat „o abordare mai favorabilă incluziunii, echitabilă și echilibrată a creșterii economice care să promoveze fericirea și bunăstarea tuturor popoarelor”. Ideea de a crea o nouă zi globală de conștientizare i-a aparținut lui Jayme Illien – filantrop, activist, om de stat și consilier special al ONU. Un an mai târziu, în 2012, a avut loc prima conferință privind fericirea, iar Adunarea Generală a ONU a adoptat o rezoluție care a decretat că Ziua Internațională a Fericirii va fi respectată în fiecare an la 20 martie.
Fericirea este considerată o stare emoțională caracterizată prin sentimente de bucurie, satisfacție, mulțumire și împlinire. În timp ce fericirea are multe definiții diferite, este adesea descrisă ca implicând emoții pozitive și satisfacții de viață.