La Timișoara are loc, în acest sfârșit de săptămână, Festivalul „La Pas”, dedicat gastronomiei artizanale. Evenimentul se va desfășura în perioada 13 – 15 octombrie, la Muzeul de Transport Public „Corneliu Mikloși”.
„Vă așteptăm în toate cele trei zile de festival, în 13 – 15 octombrie, cu bere artizanală produsă local, cidru artizanal, mied, sucuri presate la rece, preparate cu specific local și internațional, meniuri vegetariene și vegane, gemuri, zacuscă, prăjituri, pâine artizanală, produse lactate și brânzeturi de specialitate, dar și la demonstrații ale unor practici tradiționale de gătit – prepararea magiunului după o rețetă din Țara Momârlanilor, a pitei în țăst cum se face la Margina sau a cocoloșului cu brânză de burduf rumenit pe jar, după rețeta din Mărginimea Sibiului”, a informat Asociația CRIES – Centrul de Resurse pentru Inițiative Etice și Solidare, organizatorul evenimentului.
De asemenea, vor avea loc ateliere pentru copii, adulți sau seniori, dezbateri, concerte, evenimente gastronomice și cultural-artistice.
Festivalul LA PAS va fi lansat printr-un moment artistic la care vor participa zeci de copii din Timișoara care vor cânta și vor dansa împreună, după care va avea loc deschiderea standurilor.