Producția „Grüsst mein Banat”, de Emmerich Bartzer, a fost un eveniment caritabil cu scopul de a susține Secția Chirurgicală de Cardiologie Pediatrică de la Institutul de Boli Cardiovasculare Timișoara.
Evenimentul caritabil a fost susținut de clubul Rotary și au participat peste 300 de rotarieni.
Astfel, este susținută pregătirea profesională a medicilor, astfel încât, în viitor, și la Timișoara să se efectueze cu regularitate intervenții chirurgicale la copiii cu malformatii cardiace, iar numărul operațiilor să crească de la 40 de operatii anual la 250 de operații.
A fost o premieră mondială, pentru că, deși lucrarea a fost finalizată în 1939 de muzicianul născut la Lovrin, în Hatzfeld, nu a mai ajuns la premiera programată în același an la Viena, care a fost anulată din cauza izbucnirii celui de-al Doilea Război Mondial. Opereta are 3 acte si este orchestrată și aranjată de dirijorul timișorean Andreas Schein.
Intriga tratează o temă specială a Banatului: trimiterea la țară a copiilor de familii nobile din Viena. Încă din perioada interbelică, copiii din Viena erau trimiși la familii șvabe din Banat pentru a se recupera. În mod firesc, ca urmare, s-au dezvoltat prietenii. Au fost deja publicate mai multe tratate istorice despre acest lucru. Astfel de copii au fost trimiși la țară și în timpul celui de-al Doilea Război mondial, atât în Banat, cât și în alte țări, în parte pentru că se credea că copiii de la oraș sunt mai în siguranță la țară.