A început amenajarea celor 280 de km de traseu montan turistic din județul Caraș-Severin, anunță asociația ”Tășuleasa Social”, cea care a inițiat proiectul ”Via Transilvanica”. Proiectul prevede amenajarea a mai bine de 1000 de km de trasee, în 10 județe din țară, cel din Caraș-Severin ar urma să fie cel mai lung.
Planul de amenajare a aproximativ 1200 de km de trasee montane, în 10 județe din România, continuă și în 2021. Inițiatorii, cei de la asociația ”Tășuleasa Social” anunță că în județul Caraș-Severin vor amenaja 280 de km, cel mai lung astfel de traseu din proiect.
”(…)dăm drumul ultimelor vești îmbucurătoare și anume că am început să lucrăm în județul Caraș-Severin. Avem sprijinul autorităților locale, avem sprijinul unor antreprenori locali, organizații, oameni cu drag de biciclit sau drumeție, oameni cu drag de Via Transilvanica și drumul care unește. Toți aceștia s-au unit, ne-am cunoscut și am început planurile pentru acest an. Am desenat, în mare, traseul, l-am trecut și pe ici și pe colo, tocmai datorită faptului că fiecare județ este special, fiecare zonă scoate ceva nou și interesant din desaga cu frumuseți. Astfel, traseul a devenit de 280 kilometri de lung, lucru ce brusc ne-a tăiat răsuflarea. Acesta duce și pe fostă cale ferată, apoi pe munți și dealuri coborând în văi, prin Banatul montan cu satele-i demult uitate și pe la cascade minunate și admirate de întreaga lume”, transmite asociația pe pagina Via Transilvanica, de pe un site de socializare.
La finalizarea Via Transilvanica traseul va avea 1200 de km, de la Putna până la Drobeta Turnu Severin. Fiind vorba de amenajarea unui drum extins, aceasta se va face în mai multe etape, o primă porțiune fiind prevăzută pentru 2018 – primii 100 km: pe raza județului Bistrița-Năsăud. În 2020 am reușit să finalizăm 800 km în județele: Suceava, Bistrița-Năsăud, Mureș, Harghita, Brașov, Sibiu și Mehedinți.
sursa foto: Via Transilvanica