Colterm transmite că în 2023 a scăzut numărul celor care au decis să se debranșeze de la rețeaua centrală de termoficare din Timișoara.
Potrivit datelor furnizate de reprezentanții companiei, sunt cu aproape o mie de debrașări mai puțin față de aceeași perioadă a anului 2022.
„Pașii făcuți pentru ”însănătoșirea” sistemului de termoficare au însemnat și o creștere a încrederii abonaților noștri în serviciile pe care le livrăm. Așa se explică, pe de o parte, scăderea numărului de debranșări, iar pe de altă parte, câștigarea de noi clienți. În 2023, numărul debranșărilor a scăzut cu circa o treime față de anul precedent: 2.080 de apartamente au optat pentru deconectare, față de 2.899, în 2022. Așa cum subliniam, sunt și abonați care ne acordă în continuare încrederea lor, pentru care dorim să le mulțumim încă o dată. În acest sens, menționăm racordarea, în 2023, a două noi importante obiective: maternitatea Spitalului Județean de Urgență Pius Brânzeu (clădire nou-construită și dotată cu modul termic) și rebranșarea la rețeaua de termoficare în sistem centralizat a unui imobil cu destinația afterschool.”, transmite Cristian Amza, administratorul special Colterm.
Totodată, în 2023, sunt planuri de modernizare.
„Știm că mai sunt o serie de probleme de rezolvat, iar una dintre acestea este apa caldă. Pentru îmbunătățirea paramentrilor de furnizare a apei calde, în 2023 am efectuat o serie de lucrări de reparații și înlocuiri conducte de recirculare, pe o lungime de aproximativ 1.500 de metri. Rezultatul a fost creșterea confortului abonaților noștri prin diminuarea timpilor de așteptare pentru încălzirea apei. Pentru 2024, ne propunem să continuăm reabilitarea conductelor de recirculare, urmând să înlocuim încă 2.000 de metri de rețea.”, mai transmit reprezentanții Colterm.
În depozitele Colterm sunt la această oră peste 60 de mii de tone de cărbune și 91.000 MWh gaz înmagazinat.
Procentual, pe cele două mari centrale termice, CET Sud și CT Centru, cantitatea de energie termică produsă pentru a fi livrată consumatorilor timișoreni a fost: 78 % din CET Sud (funcționare pe cărbune și gaz) și 22 % din CT Centru (funcționare pe gaz).