Primăria Municipiului Timișoara, prin managerii de cartier, a derulat numeroase activități în toate zonele orașului. Au fost organizate atât pe baza sesizărilor și solicitărilor cetățenilor și a problemelor constatate la ieșirile în teren ale echipelor municipalității.
Cartierul Ciarda Roșie este unul dintre cartierele Timișoarei în care au fost realizate mai multe obiective importante pentru comunitate.
„La Școala Gimnazială 20 au fost reabilitate pentru prima dată: terenul de sport, curtea, aleile și locul de joacă din cadrul școlii. Acum, când se joacă, elevii au condiții mai sigure și mai moderne. De asemenea, a fost amenajată o parcare centrală cartierului, care deservește școala, biserica și dispensarul.
În urmă cererilor locuitorilor din Ciarda, străzile de pământ (aproape impracticabile) din zona Iuliu Podlipny/Ștefan Luchian au fost pietruite, iar Primăria va pregăti documentații pentru a le transforma în drumuri de oraș. Trotuarul de pe str Nicolae Cocea a fost reparat parțial, urmând ca la începutul acestui an să fie finalizat.
Parcul 3 August (fost Humulești) a fost reabilitat, iar echipamentele de joacă vechi au fost înlocuite cu unele noi. În total, peste 200 de arbori au fost plantați în cartier, dintre care 38 în acest parc. Primăria a montat coșuri ecologice stradale pentru prima oară în cartier. A luat măsuri pentru a elimina rampele de gunoi din zona str. Legumiculturii și proximitatea parcului.”, transmit reprezentanții municipalității.
Cartierul s-a implicat activ în bugetarea participativă. A câștigat o finanțare pentru un spațiu multifuncțional, respectiv un teren multisport de 40x20m, dotat cu coșuri de baschet și porți de minifotbal/handbal. Este prevăzut un loc de joacă cu două leagane pentru copii, tobogan, 10 bănci și 10 coșuri de gunoi antivandalism. În jurul terenului vor fi amenajate alei de acces spre teren și plantați aproximativ 50 de arbori.
„Managerii de cartier au jucat un rol esențial în acest proces, fiind mereu la dispoziția comunității. Rolul lor este să identifice prioritățile împreună cu comunitatea și să soluționeze problemele din teren cu structurile de specialitate din cadrul Primăriei.”, mai transmit reprezentanții Primăriei Timișoara.
Lista managerilor de cartiere din Timișoara este disponibilă la adresa.
https://www.primariatm.ro/relatii-comunitare/management-cartiere