Emoții pentru liceeni! Luni începe simularea BAC-ului. Mai precis, probele scrise se vor desfășura în perioada 4 – 7 martie.
Disciplinele la care se organizează simularea examenului național de bacalaureat, în anul școlar 2023-2024, sunt: limba și literatura română, limba și literatura maternă pentru elevii de la toate filierele, profilurile și specializările, care au urmat studiile liceale într-o limbă a minorităților naționale, matematică, istorie, fizică, chimie, biologie, informatică, geografie, logică, argumentare și comunicare, psihologie, economie, sociologie, filosofie.
La simularea probelor scrise ale Examenului național de bacalaureat participă elevii claselor a XII-a și a XIII-a seral/frecvență redusă.
Potrivit Inspectoratului Școlar Timiș, simularea va avea loc în 47 de centre de examen, fiind așteptați 5.160 de elevi.
„Evaluarea lucrărilor scrise ale elevilor se va realiza digitalizat, prin intermediul platformei electronice dedicate, pusă la dispoziție de ministerul educației. Rezultatele nu sunt publice și nu se afișează. Rezultatele obținute de elevi la simularea probelor scrise ale Examenului național de bacalaureat, în anul școlar 2023-2024, vor fi analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ în care s-au desfășurat aceste simulări, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătățirea performanțelor școlare. Notele obținute la simulările naționale nu se trec în catalog. Prin excepție, la solicitarea scrisă a elevului, notele obținute la simulările naționale pot fi trecute în catalog”, a informat Inspectoratul Școlar Timiș.