Potrivit declarațiilor managerului Spitalului Județean din Timișoara, Dorel Săndesc, a afirmat că se lucrează constant și la un nivel ridicat la spitalul de Mari Arși.
„În 2026, la finalul trimestrului I va fi gata construcția spitalului de mari arși. Se lucrează într-un ritm foarte bun, chiar și noaptea. Se vede cum crește. Merge bine, plățile sunt la timp. Stadiul fizic este de 60%/. Acum se lucrează și afară și înauntru. Licitația pentru dotare este demarată.”
Pentru spitale, se negociează pe PNRR ca termenul să fie prelungit până la finalul lui 2026.
„Trei obiective principale în Timiș, spital de mari arși, în stadiul cel mai avansat dintre cele din țară, e la 60%, stadionul, care va fi al doilea stadion din România după Arena Națională după capacitate și Centrul de Oncologie. Trebuie negociat să rămână pe PNRR, să-l ducem la capăt până în 2026. Indiferent de negocieri, dacă va fi în pericol de a nu cheltui toți banii, va continua pe BEI și se va finaliza! Și acolo e o parte de demolat, președintele CJ TImiș va veni cu constructorul, vom vorbi și cu MIPE și Ministerul Sănătății și vom avea o decizie realistă!
Vreau să mulțumesc și contructorului, e cel mai avansat proiect, plățile sunt la zi!”,
a declarat premierul Marcel Ciolacu.
„În urmă cu an, în aceeași formulă, promiteam aceste trei obiective, stadion, institut oncologic și spital de mari arși, azi, la un an distanță suntem la 60% cu spitalul de mari arși. (…) mulțumesc pentru sprijinul de care am avut parte, județul Timiș, după o lungă perioadă de pauză a venit și vremea Timișului. ”,
a declarat președintele Consiliului Județean Timiș, Alfred Simonis.
Pe partea de transporturi, obiectivele din acest domeniu sunt în grafic.
„Mă aștept ca în această primăvară, undeva în luna mai, să terminăm licitațiile pentru cele două loturi de la Timișoara spre Moravița, sunt în licitație. Lucrurile merg bine și pe descărcarea de la Sânandrei, ne așteptăm în vară să fie finalizată, progresul e undeva la 50%, undeva în august se va finaliza. Celebra bucată de la Marginea la Holdea, se lucrează, așa cum ați văzut, cu peste 500 de muncitori, 200 de utilaje, astfel încât conform contractului să putem să dăm în circulație și această bucată lipsă.”,
a declarat ministrul de resort, Sorin Grindeanu.