Polițiștii locali din Timișoara au anunțat că în primele cinci luni ale acestui an au aplicat 440 de amenzi celor care au abandonat ilegal deșeuri din construcții. Deocamdată nu se știe și câți dintre cei amendați, și-au și plătit obligațiile.
Iată că recordul acestui an i-ar aparține familiei Cîrpaci, mai exact lui Vladimir Cîrpaci, cel care a fost amendat cu nici mai mult, nici mai puțin, de 11 mii de euro.
„Ca urmare a verificărilor efectuate recent pe Spl. T. Vladimirescu, polițiștii locali au constatat că un bărbat a abandonat diferite deșeuri pe domeniul public, fiind amendat cu 40.000 lei. Acesta a fost somat să predea deșeurile unui operator autorizat și s-a solicitat dovada predării acestora. Pentru neîndeplinirea măsurilor stabilite, bărbatul a fost din nou sancționat cu amendă de 15.000 lei. Totodată, s-a constatat că Societatea Ava Emanuel SRL, care a colectat deșeurile, nu deținea autorizație de mediu în vederea colectării deșeurilor nepericuloase, motiv pentru care a fost sancționată cu amendă de 50.000 lei.”,
au transmis reprezentanții Poliției Locale Timișoara.
Dominic Fritz, primarul Timișoarei s-a sesizat și el în acest caz.
„România are două fețe. Depinde pe care alegem să o încurajăm.
Acum câteva seri, un coleg de-al meu, ieșit cu copilul la plimbare pe malul Begăi, vede un bărbat aruncând saci de gunoaie direct pe stradă, pe spațiul verde. Pune mâna pe telefon, cheamă poliția locală, iar de acolo începe negocierea: „Nu e gunoiul meu.”Doar că de data asta n-a mai mers.Bărbatul, dintr-o familie cu o colecție de case istorice în Timișoara, a fost amendat cu 40.000 de lei, apoi încă o dată cu 15.000 de lei pentru că nu a dus deșeurile unde trebuie. Firma pe care a chemat-o să care gunoaiele funcționa și ea ilegal, așa că a primit și ea o amendă de 50.000 de lei.În Timișoara, doar în ultimele 5 luni, am dat 441 de amenzi pentru abandon de deșeuri. Totalul? Un milion jumate de lei.
Am citit despre Martin, un tânăr care, fără nicio funcție sau obligație, iese pe strada lui să strângă gunoaiele altora. Din bun-simț. Din responsabilitate. Pentru că înțelege că nu putem construi o Românie curată doar cu amenzi – avem nevoie de caractere. L-am sunat sa-i multumesc.”,