Din 26 februarie până în 18 martie, angajații Horticultura și echipele partenere au ridicat din parcuri, din zonele de joacă, scuaruri și alte spații verzi, pet-uri, ambalaje, resturi alimentare și alte deșeuri, totalizând 51,6 tone. Deșeurile vegetale au fost transportate la un centru specializat, unde vor fi transformate în compost și utilizate ulterior pentru fertilizarea solului din parcuri și rondurilor de flori.
„Din păcate tot acest gunoi aruncat în locuri nepermise scoate bani din buzunarul fiecărui timișorean, pentru că plătim aceste costuri de salubrizare din bugetul local. Eu vreau să le mulțumesc majorității covârșitoare a timișorenilor pentru că își iubesc orașul și nu aruncă gunoi pe stradă sau în parcuri. Și îi asigur că prin Poliția Locală am înăsprit controalele și am crescut numărul de camere de supraveghere din oraș pentru a-i prinde și amenda pe cei care nu își respectă orașul”, a declarat primarul Dominic Fritz.
Primăria Timișoara reamintește că, în conformitate cu prevederile OUG nr. 92 din 2021, amenzile pentru cei care abandonează deșeuri sau nu respectă normele legale de colectare ajung la zeci de mii de lei, la care se adaugă și costurile de igienizare a spațiilor unde au fost depozitate ilegal sau neconform.
În 2023 au fost abandonate ilegal, pe stradă, peste 11 mii de tone de gunoaie abandonate ilegal și au fost depistate de primărie 68 de locații unde se abandonează frecvent deșeuri.
sursa foto: PMT